Wedstrijdverslag U22 – Flevo Musketiers U22

Verslag van de wedstrijd in Lelystad tussen de Flevo Musketiers U22 en Windmills U22-1 van 27 september 2014.

Na een fantastische overwinning op Triple Heat U20 was het tijd voor de volgende wedstrijd van de heren van U22. Dit keer moesten de jongens naar Lelystad om de verre uitwedstrijd tegen de Flevo Musketiers U22 te spelen. Het team was niet compleet: er waren vele afwezigen en de coaches konden er ook jammer genoeg niet bij zijn.
Toch gingen de heren op pad naar Lelystad. Onderweg werd er veel naar muziek geluisterd zodat de spelers mentaal klaar gestoomd werden voor de zware wedstrijd die op hen zat te wachten. Eenmaal aangekomen bij de hal, die er overigens zeer mooi uitzag, gingen de spelers zich snel omkleden. In de kleedkamer was er weer ruimte voor de leuke grappen van Ahmed, die zoals gewoonlijk weer droge humor tentoonstelde aan het team. Zoals gewoonlijk lachte hij meer om zijn eigen grappen dan de rest, maar dit hoort er bij en het team is natuurlijk blij met Ahmed.

Na een goede warming-up ging de wedstrijd van start: de tegenstanders bleken tactisch klaar gestoomd en waren goed bewapend tegen onze verdedigende tactieken. Al snel werd het 7-0 voor de tegenstanders. Toch kwamen wij terug door middel van goed uitgevoerde fast-breaks door Mamdouh, Luis en Samuel. Jammer genoeg kwamen de tegenstanders weer terug en eindigde de eerste kwart met een score van 17-10 voor de Musketiers.

Toen de tweede kwart van start ging, hadden de spelers veel hoop. Jammer genoeg resulteerde dit niet in het spel, dus ook niet in de score. Defensieve blunders zorgden ervoor dat de Musketiers snel punten kon maken. Ook onze aanval was niet meer goed: makkelijk lijkende punten werden niet meer gemaakt en de aanvallende tactieken (play’s) werden niet goed uitgevoerd. Spelers zoals Dimitri, Kariem, en Joël, die normaal fantastische wedstrijden spelen, zaten niet goed in hun vel. Al snel was de tweede kwart voorbij en keken de spelers tegen een groter achterstand op.

De tweede helft begon en het team moest iets doen, als ze nog deze wedstrijd wilden winnen. De verdedigende tactieken werden veranderd, maar de tegenstanders vonden nog steeds punten door hun twee fantastische forwards, die constant driepunters zaten te maken. Het leek erop dat het een rampzalig avondje zou worden. De spelers vochten nog terug tot een stand van 36 tegen 32, maar al snel vergrootten de tegenstanders het verschil.
Yorrick en Gillian waren nog goed gemotiveerd voor een goed resultaat, maar niks bleek waar te zijn. Spelers zoals Okan begonnen vermoeid te raken en spelers hadden al snel vier fouten achter hun namen staan, waardoor zij niet meer zo vel konden spelen. Uiteindelijk eindigde de score bij 67-54 voor de Musketiers. De tegenstanders waren tactisch zeer goed en waren veel beter gemotiveerd voor een goed resultaat: jammer genoeg verdienden zij ook om de wedstrijd te winnen.

In de kleedkamer hebben de spelers aan de captain van de dag, Mamdouh Taha, beloofd dat ze nooit meer zo’n wedstrijd zullen spelen. Zo hoort het ook: de heren van U22 moeten leren van de gemaakte fouten en klaar staan voor de volgende wedstrijd tegen de heren van BV Early Bird.

Verslag geschreven door Okan Ince.