Wedstrijdverslag U22-1 – Early Bird U22

Verslag van de wedstrijd in de Vang tussen U22-1 en Early Bird U22 op 5 Oktober 2014.

Na een tegenslag van de Flevo Musketiers waren de jongens van de U22-1 niet ontmoedigd. Zonder Ahmed Taha, Denzell Denneboom, Sander Serrana Altena, Maurits Tepaske en Samuel Debesai waren de jongens met 10 man. Al bij de lay-ups waren de jongens helemaal enthousiast. Na een overweldigende peptalk van coach Vincent Alkema begonnen de heren van de U22-1 de wedstrijd.

De wedstrijd begon met Dimitri De Jongboers die de eerste 2 punten maakte. Al snel bleek dat de heren veel sterker waren in de aanval dan dat de verdediging van de tegenstander was. Met Dimitri De Jongboers, Mamdouh Taha, Maurice Ten Hoope, Luis Da Graca en Okan Ince in de startende vijf zag het er al allemaal wel heel makkelijk uit. Het killer instinct van de jongens was er niet uit te slaan. Na een paar tactische wissels en een paar mooie assists van Yorrick Boeije en Taylan Tali was met een erg goede verdediging en een zeer sterke aanval de eerste helft beëindigt met 70 – 3 voor de heren van de Windmills.

In de tweede helft van de wedstrijd waren de jongnes nog heel erg gefocust. De aanval was niet te stoppen! Er bleven maar punten vallen aan de kant van de Windmills. Met een Dunk van Maurice Ten Hoope in de eerste helft en een paar Dunk pogingen van Luis Da Graca was de angst van de tegenstanders duidelijk te zien. En met de ijzersterke verdediging van onder andere Joel Garcia en Kariem Abozyid kwam de tegenstander er als nog een paar keer door heen. In de tweede helft probeerde de tegenstander terug te komen, maar ver kwamen ze niet.

Uiteindelijk hebben de heren van de Windmills gewonnen met een eindstand van 152 – 30. Onze topscorer van deze wedstrijd was Dimitri De Jongboers met 36 punten. Ondanks de vele punten die zij tegen kregen waren de heren erg tevreden over deze wedstrijd. Nu moeten de heren zich weer gaan focussen op de eerst volgende wedstrijd tegen de Onze Gezellen jongens.

Verslag geschreven door Gillian Sandikrama