Wedstrijdverslag U12 – BV Hoofddorp U12

Verslag van de wedstrijd in Hoofddorp tussen BV Hoofddorp Meisjes U12-1 en Windmills Mix U12-1 van 27 september 2014.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen BVH op het menu. En nog wel een wedstrijd tegen de meiden van BVH. Na een goede warming-up van Joey, waren Bryan, Wout, Damyon, Bram, Tygo, Jeroen en Denizcan er klaar voor.

De meiden begonnen zeer goed en in het eerste kwart scoorden zij maar liefst twee keer en wij niet één keer. Maar in het tweede kwart werd er wel gescoord, een mooi punt van Denizcan. In het derde kwart krijgt Tygo een vrije worp, die hij helaas net mist. Daarna zorgt Damyon nog wel voor een treffer. In het vierde kwart weet Bram nog te scoren. Dit brengt de stand na vier kwarten op 15 tegen 6. De meiden van BVH waren in het eerste gedeelte van de wedstrijd toch echt wel sterker dan de rode jongens van de Windmills.

In de rust krijgen de jongens een peptalk van Joey en dat is meteen te zien. In de laatste drie kwarten nemen de Windmills dan ook het voortouw. We gaan beter spelen, zorgen voor mooie aanvallen en weten daar ook uit te scoren. In het vijfde kwart benut Tygo een vrije worp en wordt er gescoord door Denizcan en door Jeroen. In het zesde kwart weten Bram en Damyon de basket te vinden en lopen we aardig in. Ook door het goede verdedigingswerk van Wout en Bryan lukt het de dames van Hoofddorp niet om genoeg punten te maken. In het zevende kwart scoren Bram en Jeroen nog een keer en worden de meiden zelfs een beetje zenuwachtig. De stand na het zevende kwart is dan ook 21-19. Dus erg spannend en eigenlijk ruiken wij ook de overwinning al een beetje.

In het laatste kwart krijgt Jeroen een vrije worp en weet daarbij 1 punt te scoren. De stand is: 21-20. Nu wordt het pas echt spannend. Helaas vinden de meiden dat ook en kunnen zij nog net een beetje gas geven en scoren drie keer achter elkaar. Dat brengt de eindstand op 27-20 voor BHV.

Jammer dat we niet hebben gewonnen, maar het was een gigantisch spannende wedstrijd waarin door iedereen hard en enthousiast gewerkt werd. Dit beloofd zeker wat voor de rest van het seizoen.

Scoreverloop:
1e kwart: 4-0 5e kwart: 17-11
2e kwart: 9-2 6e kwart: 19-15
3e kwart: 11-4 7e kwart: 21-19
4e kwart: 15-6 8e kwart: 27-20

Verslag geschreven door de zus van een van de spelers van U12-1.