Wedstrijdverslag Mix U14-1 – HBC Jongens U14-2

Verslag van de wedstrijd in de Vang tussen Windmills Mix U14-1 en HBC Jongens U14-2 op 5 oktober 2014.

Vandaag was het dan zover. De eerste wedstrijd van het seizoen was aangebroken.
Om drie uur kwamen de meeste spelers opdagen in De Vang. Wedstrijd om half 4.

We begonnen de warming-up met lay-ups en shots. Na een tijdje riep de coach ons bij elkaar. Wij, dat zijn: Wout, Jeremy, Deniz, Jay, Atinc, Jay Pee, Moataz, Lotte en ik (Dana).
We gingen een tactische bespreking houden. We moesten letten op goed verdedigen (goed bij je mannetje blijven dus), overspelen en vooral de rebound proberen te pakken.

Toen gingen we beginnen, maar voordat we dat deden gingen we samen met de tegenstander iets afspreken. Namelijk dat de scheidsrechter de baas is. Goed, dat was dus duidelijk. Konden we eindelijk beginnen , iedereen had er zin in, sommigen waren zelfs een beetje zenuwachtig.
We begonnen en al heel snel werd een punt gescoord. Maar zij hadden 1 heel lange jongen, die had na de volgende aanval van ons de rebound en zij scoorden 2-2. Maar toen kwamen we ineens terug met allemaal doelpunten en na het eerste kwart stonden we al met 20-6 voor. Toen dacht ik: “Dat winnen we makkelijk”.

Het 2e kwart ging het een beetje gelijk op. Toen dacht ik dat ook nog wel een gelijkspel kon worden. We waren gelukkig met z’n negenen, dus er kon ook goed gewisseld worden. Gelukkig maar, want het was best vermoeiend. Toen was de lange pauze en was er weer een bespreking. De coach zei dat het best goed ging en dat we allemaal hard werkten. Hij zei ook dat we wel beter moesten verdedigen. Niet alleen bij je mannetje blijven, maar ook handen omhoog , zodat ze de bal moeilijker in de basket konden gooien. Oké, en dat deden we.
Wat goed lukte in de aanval was de fast-break. Zo hebben wel een paar punten gepakt. Bijna iedereen had ook wel een paar keer gescoord. Zelfs in de laatste seconde konden we er nog eentje in mikken.
Yes!! Gewonnen met 54-24. Die zit in de pocket. Op naar de volgende wedstrijd!

Verslag geschreven door Dana Bergman.