Wedstrijdverslag Mix U12-1 – Dozy BV Den Helder Meisjes U12-2

Verslag van de wedstrijd in de Vang tussen Mix U12 1- Dozy BV Den Helder Meisjes U12 2 op 19 oktober 2014.

Deze keer weer een wedstrijd op zondag thuis. Vandaag staat coach Benno er alleen voor.Trainer Joey speelde zelf een wedstrijd (naast ons veld) en coach Frank kon er niet bij zijn. We spelen tegen de meiden uit Den Helder. Ze zijn een beetje laat, ze komen het veld op en zien er groot en fanatiek uit. Wat gaat dat ons brengen. De wedstrijd start, in no-time scoren de meiden en staan we 0-2 achter. Het lijkt of de jongens wakker geschud worden. We worden lekker fel en creëren heel wat kansen, maar tot scoren komt het niet. Ook niet bij de meiden! Pas aan het einde van het eerste kwart scoren we twee keer. Heel goed, aan het einde van het eerste kwart staan we 4-2 voor.

In het tweede kwart gaan we los. Scoren voelt goed en door mooi samenspel en goed kijken van onze jongens scoren we maar liefst 5 keer. De meiden krijgen nog een vrije worp en weten daar 1 punt uit te halen. De coach kan niet meer wachten met het toespreken van de meiden tot de rust en vraagt 23 seconden voor tijd een time-out aan. Maar dit mocht niet baten en de stand is 14-3 aan het einde van het tweede kwart.

Het derde en vierde kwart gaat het wat rustiger aan toe. In het derde kwart scoren zowel wij als de tegenstander maar 1 keer. In het vierde kwart komen we niet eens tot scoren. Door goed verdedigend werk aan beide kanten blijft het rustig op scoringsgebied. Er worden wel een aantal overtredingen gemaakt. Beide teams worden steeds feller en fanatieker. Tijd voor rust. Na vier kwarten is de stand 16-5 voor the Windmills.

In het vijfde kwart hebben we onze flow weer teruggevonden en scoren we zelfs 4 keer. Dit via super mooie ballen die wij onderscheppen van de tegenstander. Tevens zien we mooie passeeracties. Het spel wordt snel en behendig gespeeld. De stand komt dan uiteindelijk op: 24-9.

Het zesde kwart is niet anders, we spelen nog steeds snel. Dus het is heel leuk om naar te kijken en het levert ook resultaat op. Er wordt maar liefst 5x gescoord. Dat is goed voor de stand. De tegenpartij komt niet aan scoren toe. Wel krijgen zij nog een vrije worp, die 1 punt oplevert. Stand: 34-10.

In het zevende kwart loopt Den Helder wat voorop, zij scoren 2x en wij maar 1x. We beginnen teveel P’s te maken en we moeten hierom zelfs een speler missen. Stand: 36-14.

Het laatste kwart gaat in en begint met een vrije worp voor Den Helder. Gelukkig voor ons wordt er twee maal gemist. Dus nu kunnen wij weer aan scoren beginnen, maar dat is moeilijk. De meiden geven nog even tegenstand en scoren in het achtste kwart maar liefst 3x en wij scoren 1x . Eindstand: 38-22.

Jongens, dit was een hele mooie wedstrijd. We hebben veel mooie passes gezien. Er werd goed gekeken en naar elkaar overgespeeld. Het spel was snel en ondanks de vele kansen die we gemist hebben, hebben we evengoed 38 super mooie punten gescoord en daarmee de wedstrijd dik verdiend gewonnen.

Scoringslijst:
Jeroen (35): 4, Damyan (18): 4, Tygo (23): 3, Wout (10): 1, Tolga (14): 2, Calvin (6): 2 en Bram (90): 2

Wedstrijdverloop:
1e kwart: 4-2 5e kwart: 24-9
2e kwart: 14-3 6e kwart: 34-10
3e kwart: 16-5 7e kwart: 36-14
4e kwart: 16-5 8e kwart: 38-22

Verslag geschreven door Reina (Moeder van Bram)