Wedstrijdverslag Heren 1 – US 4

Verslag van de wedstrijd in de Vang tussen Heren 1 en US 4 op 17 Oktober 2014.

Windmills heren 1 was bijna compleet, alleen Chris was afwezig. De wedstrijd begon om kwart voor 8.
Na lekker warm gelopen te hebben was het tijd voor de tip off. Starters waren: Wytse, Armand, Frank, Ali en Chopper. We waren vol goede moed omdat we de eerste ‘oefenwedstrijd’ ook al hadden gewonnen van US 4.

Wytse won de tip off, wat voor velen een grote verassing was. Misschien hielp de scheidsrechter ook een beetje met het opgooien van de bal. Daarna ging het snel, we speelden goed samen en gaven elkaar makkelijke kansen om te scoren. Ali scoorde de eerste 2 punten gevolgd door een score van armand in dezelfde minuut. we scoorden aardig makkelijk. 4 punten werden nog door Wytse gescoord dit kwart. uiteindelijk wonnen we het eerste kwart redelijk simpel met 17-13.

Het 2e kwart scoorde Frank de eerste 3 punten voor de windmills door 2 vrije worpen en daarna nog 1 vrije worp te raken. Lance scoorde met een mooie baseline move 2 punten. Daarna was het de beurt aan Maarten om 2 3tjes achter elkaar te raken, waardoor US 4 even niet meer wist wat ze overkwam. Wytse scoorde in de laatste 3 minuten nog snel 7 punten. Bij US 4 werd ondertussen de #13 wakker en hij scoorde vrijwel alle punten die US 4 maakte in deze minuten. Armand schoot in de laatste seconden nog een lekker jumpertje raak. Halverwege de wedstrijd was de stand 41-28 in het voordeel van de windmills.

Frank opende weer de score door 2 punten te maken in de 2e helft. Thijs kwam dit kwart ook los door 6 punten te scoren. en weer had Armand de laatste score van het kwart op zijn naam. Dit kwart was nog het meest gelijk Windmills scoorde 18 punten en US 4 scoorde er 15.

Ook het 4e kwart bleef de windmills geconcentreerd spelen. We wisten wie de goeie spelers waren van US 4 en door slim te verdedigen werd het voor de tegenpartij moeilijk om te scoren. Daarnaast zag US 4 ook wel in dat winnen op de vloer van de windmills toch best lastig blijkt te zijn met dank aan het massaal aanwezige publiek. Het 4e kwart was een formaliteit waarin de windmills het goed uitspeelde. Wytse scoorde de eerste 2 punten van het 4e kwart De rest van het kwart speelde Frank heel goed totdat hij zijn 5e fout kreeg en naar de bank moest. Ook Armand en Lance scoorde de nodige puntjes om de wedstrijd in een mooie 72-52 eindstand af te sluiten.

Uitblinkers van de wedstrijd:
Wytse 15 punten 11 rebounds
Ali ’mini-Lebron’ 14 punten 12 rebounds

Volledige statistieken:
Stats_11102014_H1_DED1

Statistieken bijgehouden door Joey Gosen.
Verslag geschreven door Wytse Teerling.