Wedstrijdverslag Heren 1 – Harlemlakers H1

Verslag van de wedstrijd in Amsterdam (Calandhal) tussen Heren 1 en de Harlemlakers op 8 november 2014.

Zaterdagmiddag 12.30 uur stond de vierde wedstrijd voor de competitie op het programma voor Heren 1. Met Frank in de ziekenboeg, Ali aan het werk en Thijs maar net op tijd voor de tip off begon de wedstrijd. Armand, Alexander, Maarten, Wyste en Christiaan vormde de basis vijf. Waarschijnlijk als gevolg van het tijdstip begonnen beide teams nogal stroef aan de wedstrijd. Na een 4-0 start was het in de derde minuut Thijs die voor ons de score opende. Tweede scores van Armand maakte de 0-6 run compleet. Met nog zes punten van Thijs, twee van Wyste en een drietje van Lance (100% 3FG% deze wedstrijd 1-op-1) werd het eerste kwart met 14-17 afgesloten.

Het tweede kwart begon net zo stroef als het eerste wat betekende dat Harlemlakers op een 25-19 voorsprong kwam. Tegenover de drie driepunter stonden alleen twee puntjes van Wytse. Met drie driepunter achter elkaar van Maarten, na een simpel inside-outside spelletje, werd de stand weer gelijk getrokken. Gevolgd door zes punten van Chris werd het tweede kwart sterk afgesloten, bij rust stond een stand van 36-40 op het bord.

Het derde kwart werd beslissend voor de wedstrijd. Harlemlakers begon het tempo op te voeren en de aanvallen van ons begonnen steeds stroever te lopen en eindigden steeds vaker in een break voor de tegenstander. Wytse, Thijs en Armand verzorgde in dit kwart met allen vier punten de productie. Stand na het derde kwart 56-52. Alles was nog mogelijk.

Na een paar minuten in het vierde kwart was de wedstrijd helemaal omgeslagen. Met een 14-0 run was de wedstrijd beslist. Waar wij probeerde 1-tegen-1 te forceren wisten de Harlemlakers met snelle uitvallen de score snel op te schroeven. Na zeven minuten wist Maarten de ban te breken met een driepunter, ook Richard wist op het einde van het vierde kwart nog vier punten bij te dragen en de daarmee de eindstand te bepalen op 79-59.

Stats:
Thijs 14 punten, 2 rebounds, 1 steal
Maarten 12 punten, 4 assists, 2 rebounds
Wytse 10 punten, 6 assists, 8 rebounds, 2 steals

Volledige statistieken:
Stats_08112014_H1_HarlemLakers1

Statistieken bijgehouden door Alexander de Hen, Lance Smale en Richard de Hen.
Verslag geschreven door Maarten Groot.
Videobeelden gemaakt door Rachel.