Wedstrijdverslag Heren 1 – DED 1

Verslag van de wedstrijd in de Apollohal tussen Heren 1 en DED 1 op 11 Oktober 2014.

De wedstrijd begon aardig laat om 21.15. Twee spelers waren niet aanwezig: Lance & Frank. Richard had Joey meegenomen voor de stats, hierbij bedankt Joey!!

Starters voor de game waren pg Armand, sg Ali, sf Maarten, pf Thijs en center Cristiaan!!

De tip off werd verloren maar we openden evengoed de score met Cristiaan, even later Armand en daarna een offensieve rebound voor Ali waaruit Ali scoorde en bonus vrije worp kreeg. Helaas is de fieldgoal genoteerd als een punt en de vrije worp werd gemist.
DED begon de wedstrijd met een zone maar dat werd uitstekend weggespeeld door Windmills. Veel beweging zorgde ervoor dat ze laat konden reageren en zo vaak ook vergaten uit te boksen waardoor we veel aanvallende rebounds konden pakken.
De eerste kwart waren we erg agressief aan het basketballen en dat volgde ook met goeie scores voor Armand(2pt),Cristiaan(4pt), Thijs(5pt) en Ali(8pt).
Het eerste kwart werd ook gewonnen met 20-9!!

Het tweede kwart begon DED erg sterk en gingen ze vaak gebruik maken van hun centers die erg agressief de basket gingen aanvallen. Dit resulteerde in een 9-2 run van DED en in de verdediging gingen ze man to man verdedigen. Uiteraard omdat de zone niet werkte de eerste kwart.
De scores daarna gingen op en neer maar DED begon telkens meer gas te geven en wonnen de tweede kwart met 25-16. We eindigden de kwart gelijk 36-36.
Aan de kant van Windmills scoorden Wytse(5pt), Cristiaan(4pt), Ali(2pt), Alexander een belangrijke 3punter nadat we 33-31 achterstonden en Thijs(2pt).

De derde kwart begon goed met sterke scores voor Thijs(14pt) kon bijna niet gestopt worden door DED met die lastig te verdedigen schotjes! Maar DED begon erg vervelend te spelen met hier en daar ellebogen uit te delen. Helaas kon de scheids niet alles zien maar was ook opstootje met allerlei emoties die hoog opliepen en resulteerde in fouten en onsportieve fout voor DED waaruit Armand vrije worp raakschoot. Na het opstootje werden we letterlijk wakker geschud en gingen we tandje bijzetten en extra agressief de basket aanvallen. Wytse(2pt) en Ali scoorde nog 10puntjes.
Ook de derde kwart werd gewonnen met 24-19.

Het laatste en vierde kwart gingen we lekker door waar we mee waren gebleven, agressief verdedigen en hard de basket aanvallen.
Thijs(4pt) opende de score Wytse(4pt), Ali( 4pt) 2rake schotjes van Richard en een driepunter van Maarten zorgde voor 19-9 score in de vierde kwart. Oh ja laatste kwart speelden ze weer zone defense maar dit maakte toch niks meer uit de wedstrijd was al gespeeld.
Eindstand 79-64.

Uitblinkers van de game:
Thijs 22pt, 11 rebounds 3 assists
Ali 26pt, 12 rebounds 3steals 3 assist (3 airballs op vrije worpen, 12 uit 23)

Volledige statistieken:
Stats_11102014_H1_DED1

Statistieken bijgehouden door Joey Gosen.
Verslag geschreven door Ali Kizil.