Wedstrijdverslag Heren 1 – BC Apollo 4

Verslag van de wedstrijd in de Vang tussen Heren 1 en BC Apollo 4 op 14 november 2014 om 19:45.

Op vrijdag 14 november mochten de inmiddels al niet piepjonge heren van het eerste team van de Windmills zich opmaken voor een wedstrijd tegen de iets jongere heren van Apollo. De tegenstander nam de wedstrijd serieus, want ze kwamen met 10 man – waaronder twee oud Windmillers die voor het grote geld waren gezwicht – richting de Vang. Heren 1 moest het zonder Wytse en Frank stellen, maar Ali was er wel weer bij.
De wedstrijd werd geleid door twee scheidsrechters die samen net zo oud waren als de gemiddelde leeftijd van ons team, maar dat mocht de pret niet drukken.

Hoewel de Windmills de sprongbal won, was het Apollo die de score opende met een driepunter. De teams bleken aan elkaar gewaagd, want na de tweede score, die voor de Windmills was, was het stuivertje wisselen en werd het verschil tussen de partijen in het eerste kwart nooit meer dan één punt. De eindstand van het eerste kwart was dan ook een terechte 14-14.

In het tweede kwart begon Apollo wat fysieker te spelen en de scheidsrechters gaven die ruimte ook. Windmills had hierop niet direct een antwoord op, waardoor Apollo ineens een 12-3 run had (17-26). Armand en Ali namen toen de touwtjes even in handen en brachten de stand terug naar 26-27. Na nog een tegenscore uit een vrije worp waren het Maarten (driepunter) en Ali die de ruststand op 30-27 in het voordeel van de Windmills wisten te brengen.

De tweede helft begon Apollo met het spelen van een aantal ingestudeerde spelletjes. De uitkomst van die spelletjes was vier keer achter elkaar een steal voor de Windmills, die door Ali werd afgemaakt met een lay-up op de fastbreak. Dat was meteen het einde van de spelletjes en Apollo vluchtte in een time-out. Maar de ban was gebroken en Windmills bleef maar scoren in dit kwart met 4 punten voor Christian, 6 voor Armand en 9 voor zowel Ali als Thijs. Na het derde kwart stond het dan ook 58-41 en leek de wedstrijd gespeeld.

Het vierde kwart was nog een formaliteit, maar wel een formaliteit waarbij Armand een bloedneus opliep. Onze ‘goeroe doordringende-fout-nemer’ kreeg na een fout van Ali op de guard een elleboog in zijn gezicht. Deze elleboog werd mooi vereffend door Richard, want het hoogtepunt van dit kwart was het keiharde block van hem op een lay-up van degene die Armand de bloedneus had bezorgd. De wedstrijd eindigde met de overtuigende stand van 74-56 en een overwinning van de Windmills, en weer eens een wedstrijd waarin geen kwart verloren werd.

Ali Kizil: 24 punten (69%), 7 assists, 6 rebounds, 5 steals
Thijs de Kort: 20 punten (50%), 11 rebounds, 4 assists
Armand Visser: 14 punten (50%), 3 rebounds, 2 steals

Volledige statistieken:
Stats_14112014_H1_BCApollo4

Statistieken bijgehouden door Alexander de Hen en Lance Smale.
Verslag geschreven door Thijs de Kort.