Wedstrijdverslag U18-1 – Novo Stars U20-1

Verslag van de wedstrijd in de Vang tussen U18-1 en Novo Stars U20-1 op 14 september 2014.

Het was te merken dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was. Iedereen moest de eerste twee kwarten nog even op gang komen. Maar toen onze rode machine in de tweede helft eenmaal bezig was, waren we niet meer te stoppen.

We begonnen het eerste kwart met Joey en Tim als centers, John-Lewis en Abe als forwards en Ouassim als guard. Coach Bas liet merken dat hij er was door aanwijzingen aan de centers te geven en Omar te wisselen toen hij een sliding maakte. Halverwege het tweede kwart gingen we over op een full-court verdediging. We waren nog niet helemaal wakker en de tegenstander maakte daar dankbaar gebruik van. Bij de volgende time-out besloot de coach over te gaan op een zone verdediging. Dit stopte de doorbraken van de Novo Stars een beetje. Met een gelijke stand van 19-19 gingen we de pauze in.

Het derde kwart ging vanaf het begin al goed. We waren eindelijk opgewarmd en gingen door met onze zone verdediging. Blijkbaar gaat dat bij ons beter dan man-to-man. Twee minuten voor het eind van het kwart werd coach Bas’ beslissing om over te gaan tot man-to-man, verbeterd door Tim. Hij vond dat we het kwart beter af konden maken met de verdediging die tot nu toe heel goed ging. En zo geschiede het. Door ons harde werken en misschien ook door de vermoeidheid van onze tegenstanders, die toch minder in getal waren, stond het nu 38-21 in ons voordeel.

Met zo’n voorsprong gingen we zelfverzekerd het laatste kwart in. Misschien waren we iets te hoogmoedig, want al snel scoorde Novo Stars drie keer achter elkaar. Gelukkig gingen we stug door. De tegenstander was inmiddels uitgeput. Met overmacht en leuk teamspel hebben we uiteindelijk gewonnen met 55-30. Een mooie eerste wedstrijd.

Punten:
Michiel 13; Joey 9; Tim 9; John-Lewis 9; Ouassim 6; Abe 6; Fernand 2; Omar 1

Verslag geschreven door Abe.