Wedstrijdverslag Oefenwedstrijd Heren 1 – Derba H1

Voor heren 1 begint het seizoen aanstaande vrijdag. Dit is echter een extra wedstrijd en zal niet meetellen voor de stand. Om toch wat wedstrijdritme op te doen werd er afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd in De Rijp tegen het altijd lastige heren 1 van Derba gespeeld.

Al na 3 minuten keken de mannen van heren 1 tegen een 10-0 achterstand aan. De aanvallen liepen aan het begin van de wedstrijd nog zeer stroef. In de loop van de eerste helft werden de aanvallen wel wat beter, maar de schoten wilden niet vallen. De eerste helft was sowieso niet de beste van beide teams, die duidelijk nog een beetje roestig waren. Het was met de rust namelijk: 24-11.

Het derde kwart werd een stuk beter gespeeld. Schoten begonnen te vallen, wat het volledige spel ten goed kwam. Het derde kwart werd dan ook gewonnen na 7-0 run aan het begin van dit kwart. Stand na drie kwarten: 36-30

Het vierde kwart werd helaas toch weer wat slechter begonnen met een laag schotpercentage. Na de eerste minuten werd de draad weer opgepakt en ging de stand de rest van het kwart weer gelijk op. Eindstand van de wedstrijd: 45-35.

Toch was het goed om voor het seizoen echt begint tegen een tegenstander van formaat te spelen. Iedereen die er was heeft lekker gespeeld en wat wedstrijdritme opgedaan. Ook hebben alle spelers in deze wedstrijd gescoord.
Aanstaande vrijdag is het alleen te hopen dat er meer dan 35 punten wordt gescoord.

Topscorer was Ali Kizil met 7 punten.