Wedstrijdverslag Heren 1 – US 4

Verslag van de wedstrijd in de Vang tussen Heren 1 en US 4 op 12 september 2014.

Afgelopen vrijdag was voor Heren 1 de eerste wedstrijd van het seizoen tegen US 4. Dit was een extra wedstrijd ingedeeld door de bond. Dat betekend dat het wel een officiële wedstrijd is, maar dat deze niet voor de uiteindelijke stand mee zal tellen. Eigenlijk dus ideaal om het seizoen mee te beginnen. Dan kan je gelijk zien waar je staat als team.

Het team was bijna helemaal compleet, alleen scherpschutter Maarten Groot ontbrak. Klokslag 21:30 was iedereen klaar om te beginnen.
Starters PG Armand Visser, SG Ali Kizil, SF Alexander de Hen, PF Thijs de Kort, C Frank Koppenol.

De sprongbal werd door de scheidsrechter opgegooid en werd verloren, maar de wedstrijd was begonnen. Alexander de Hen opende de score voor de Windmills, maar dit was gelijk het enige scorefeit van de eerste paar minuten voor Heren 1. De tegenstander wist wel te scoren en na een kleine 4 minuten was de score 2 – 8. Het spel was niet slecht, maar de uitkomst was nog niet helemaal zoals bedoeld. Hier kwam snel verandering in. Thijs scoorde op zijn gepatenteerde wijze waarna Ali vervolgens zoals geheel verwacht (?) 2 uit 2 vrije worpen raakte. Nog een score van Frank, Thijs en vervolgens Alexander zorgde ervoor dat Richard het kwart kon eindigen met twee scores achter elkaar. Voor het einde van het kwart hadden dus alle starters behalve de Armand Visser minimaal 3 punten per persoon gescoord. Armand had in de 6e minuut van de wedstrijd al zijn 2e persoonlijk fout gekregen en moest dus tijdelijk plaats nemen op de bank, hij zou zich later in de wedstrijd revancheren, al leek dit er even niet meer op. Nadat hij gewisseld was ontstond er een misverstand met de scheidsrechter: Armand schreeuwde na een goede, maar ongelukkige actie van Thijs “Goede actie Thijs”, waar de scheidsrechter een technische fout voor floot. Hij dacht namelijk te verstaan “ Goede actie scheids!”. Gelukkig was de scheidsrechter zo sportief om zijn fout in te zien en de beslissing terug te draaien. De spelers in het veld bleven ondanks alles geconcentreerd verder spelen. Een run van 17 – 8 zorgde er dan ook voor dat de stand dat na eerste kwart op het bord stond 19 – 16 was.

Begin tweede kwart nam Wytse gelijk de eerste twee scores voor de Windmills voor zijn rekening. Lance volgde met een drietje en ook Frank deed nog een duit in het zakje met een goede score met bonus vrije worp. De vrije worp ging er niet in, maar de intentie was duidelijk. US ging echter goed mee dit kwart waardoor de score wel opliep voor beide teams, maar het gat tussen de twee teams vrijwel gelijk bleef. Armand scoorde 5 punten achter elkaar om zijn eerste punten te laten noteren. Frank scoorde nog een vrije worp en “ de chopper” eindigde het kwart waar het mee begon, een score van zijn hand. Het tweede kwart werd met 2 punten gewonnen, 17-15, waardoor de stand na de eerste helft op 36 – 31 stond.
(Eigenlijk “ had moeten staan”. De laatste score van het kwart was op het sheet als een score van 1 punt genoteerd, waardoor de stand officieel 35 – 31 was. In de rest van dit verslag wordt uitgegaan van de stand zoals die daadwerkelijk had moeten zijn. Officiele geregistreerde score is dus -1 voor de Windmills.)

De tweede helft waren de oude mannen wellicht wat stijf geworden want die begon minder goed. US opende een stuk beter en scoorde gelijk 4 punten in de eerste minuut. Thijs en vervolgens Ali scoorden voor Heren 1, maar US ging door waar ze mee bezig waren. Na bijna 5 minuten gespeeld te hebben was de stand dan ook omgebogen naar 39 – 42. Armand was echter nog fris door het eerste helft gedwongen wat speeltijd te hebben moeten missen, en bewees zo nu en dan onstopbaar te zijn. Ook Thijs speelde zijn beste kwart. Na scores van Armand, Thijs, vrije worp Ali, Armand, drietje Armand, Thijs, 2 vrije worpen Armand, drietje Alexander en nog een laatste score van Armand om het kwart af te sluiten, was de stand 58 – 51.

Het vierde en meest bepalende kwart begon. Dit kwart zouden twee spelers, die de hele wedstrijd al in energie en effectiviteit uitblonken, het team qua scores bij de hand nemen en US naar de slachtbank leiden. Het hele team deed echter mee aan de verdedigende kant, waardoor US het hele kwart maar 9 punten wist te scoren. Richard leek wel tussen elke paas te zitten en had op een gegeven moment wel 3 deflections achter elkaar, waardoor de tegenstander bijna niet meer durfde te pasen. Als het ze wel durfden en het ook lukte was daar Ali met een block of Chris die de bal terug stuurde waar het vandaan kwam (block). Richard opende aan het begin van het kwart de score van zijn favoriete plek. De rest van het kwart scoorden alleen nog Ali en Armand. 10 punten van Ali, 9 van Armand. Eindstand 80 – 60 (79 – 60).

Al met al een goede wedstrijd waar weer veel van geleerd kan worden. Een goede “ oefenwedstrijd”. Uitblinkers van de wedstrijd:

Ali Kizil 16 punten (7-9), 12 rebounds ( 4 offensive)
Armand Visser 25 punten (7 – 10), 5 rebounds, 2 assists

Volledige statistieken:

Statistieken H1 - US 4 12 September 2014

Statistieken H1 – US 4 12 September 2014

Verslag geschreven door Lance. Statistieken bijgehouden door Alexander en Lance.