Windmills’ U16-3 wint in blow-out van HBC

Zondag 8 november 2015, Sporthal Zaanstad-Zuid

Windmills’ u16-3 speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen u16-3 HBC uit Heerhugowaard. In het eerste kwart konden we (Windmills u16-3) al merken dat de tegenstander veel zwakker was en dat bleek ook uit een snelle openingstreffer van Roy in de eerste minuut. De rest van het kwart hielden we de verdediging dicht en scoorden we totaal 10 punten.

In het tweede kwart wist de tegenstander nog steeds niet te scoren en bleef de
Windmills de score maar verhogen, terwijl de tegenstander nog steeds niks wist te scoren.

Toen de pauze na het 2e kwart begon stond het 20-0. Alle punten waren tot dan toe gescoord door Levi (12) en Roy (8).

Toen het 3e kwart begon wisten we al weer snel te scoren in de 1e minuut. Levi scoorde in de 1e minuut het tiende punt van zijn onafgebroken reeks. Steeds meer spelers van de Windmills verschenen op het scorebord, terwijl die bij de tegenstander nog steeds op 0 stond. Uiteindelijk scoorde de tegenstander 4 punten: in de 8e en 10e minuut.

In het 4e kwart gaven de coaches ons de opdracht om een fullcourt press te gaan spelen, waarna o.a. Jay veel steals wist om te zetten in punten. In dit kwart werden in elke minuut wel 1 of meer punten gemaakt door de Windmills.

De wedstrijd eindigde met een eindstand van 62-4, wat kwam door de goede verdediging en uitmuntende aanval van de Windmills.

Scores:
Levi Thurnim: 22 punten
Roy van Zanen: 18 punten
Jay Dort: 14 punten
Jaypee de Koning: 6 punten
Abdirisaq Samatar: 2 punten

Geschreven door Levi Thurnim