Verslag kampioenswedstrijd U22-2

U22-2 Kampioen!
Wedstrijd verslag 19-03-2016: Flashing Heiloo – U22-2

Met nog 3 wedstrijden te gaan staan we ongeslagen op 1, vandaag kunnen we het kampioenschap binnenhalen bij het altijd lastige Flashing Heiloo waarvan we in de thuiswedstrijd maar met 3 punten verschil hebben gewonnen na overtime.

De wedstrijd werd een echte kampioenswedstrijd met een incompleet team door o.a.
blessures hadden we voor deze wedstrijd maar 7 man.
Hiervan maakte Heiloo goed gebruik van, al vanaf de tip off werden we full court onder druk gezet waardoor we genoodzaakt waren al in minuut 2 een time out te nemen.
Na de time out veranderde het speelbeeld compleet en namen wij het initiatief over wat resulteerde in een 7-14 voorsprong na het eerste kwart.

In het tweede kwart gingen we verder waarmee we geëindigd zijn: punten maken en goed verdedigen. Toch kwam er in het tweede kwart nog niet het verschil waarbij je als coach rustig kan gaan zitten en tegen je zelf zeggen “dit komt wel goed”.
Heiloo werd steeds gevaarlijker en bij ons team sloeg de vermoeidheid toe.
Uiteindelijk zijn we wel met een voorsprong van 3 punten de rust in gegaan.

De tweede helft begon dramatisch. Heiloo begon net zo fel aan de wedstrijd zoals zij dat ook in het begin deden waardoor wij pas in de 4e minuut scoorde.
Voor het eerst in de wedstrijd kwam Heiloo op voorsprong. Op dit moment zaten onze jongens er helemaal doorheen.
Deze slechte fase heeft geduurd tot de 8e minuut. Hierna was het vuur weer terug met een geweldige run van 2 minuten zonder tegen score waarin wij zelf 11 punten maakten.
Aan het einde van het derde kwart was de score 35-38 in ons voordeel.

In het vierde kwart ging het mee gereisde publiek extra achter onze jongens staan.
Na een donder speech tussen de kwarten door begonnen we heel erg sterk aan dit kwart.
Heiloo kwam niet door onze ijzersterke verdediging waar bij ons in de aanval alles de goeie kant op viel. Het verzet van Heiloo was gebroken waardoor we dit kwart met 18-0 hebben gewonnen en zo is het kampioenschap veroverd.

Dit kampioenschap is gewonnen door teamwork! Bankspeler of startend, bij dit team maakt het niet uit. Iedereen geeft elke wedstrijd 110% en dit maakt kampioenen.

Met nog 2 wedstrijden op het programma gaan wij voor de status ongelsagen kampioen.

16 April speelt u22-2 z’n laatste thuis wedstijd tegen de Hoppers.